Javíthatja a szervek működését, a test immunrendszerét. Emeli az energia és az anyagcsere szintet. Enyhíti a menstruációs görcsöket és az ízületi gyulladással járó tüneteket.
A készítmény több mint 50 %-ban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavat,- omega-3 és -6 zsírsavakat – egyszeresen telítetlen zsírsavból az olajsavat tartalmazza.
Amit érdemes tudni a KENDERMAGRÓL (illetve OLAJÁRÓL):
A kender magja a növényvilágban egyedülálló mennyiségben és összetételben tartalmaz a szervezetünk számára hasznos zsírsavakat. Egyszerre tartalmazza az Omega -3 -6 -9 és gamma–linolén zsírsavakat.
- Szív és keringési problémák esetén javíthatja a szív működését, csökkentheti a véredények meszesedését.
- Kedvezően befolyásolhatja az érfalak lerakódásait, javíthatja az agyi keringést.
- Csökkentheti a vér összes koleszterinszintjét, enyhén emelkedett vérnyomást, erősítheti a kapilláris vérereket.
- Segítheti a máj működését, növelheti az anyagcsereszintet.
- Segítheti a gyomor belső falának védőréteggel történő bevonását, ezáltal megelőzhető a gyomorfekély.
- Csökkentheti az éhségérzetet.
Mivel a kendermag olaj nagyon ízletes, fogyaszthatja úgy is, hogy a napi étkezések során ételét meglocsolja egy evőkanál olajjal, vagy kedvenc italába keveri. Nagyszerű főtt vagy párolt zöldségekhez, salátákhoz, még a vajat is helyettesítheti vele vagy egyszerűen kortyolgathatja.
Összetevők: Kendermagolaj (linolsav, linolénsav, olajsav, palmitinsav, sztearinsav, gamma-linolénsav, arachidonsav).
Belsőleg: naponta 2 ml (1 mokkáskanálnyi).
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Tárolás:
Szobahőmérsékleten, gyermekek elől elzárva!
Kiszerelés: 50 ml/üveg
OÉTI SZÁM: 5644/2009
A kendermagból magas tápértékű olaj sajtolható ki, amely a növényvilágban a legnagyobb mennyiségben tartalmaz olyan esszenciális zsírsavakat, amelyeket a test nem képes önmaga előállítani, a táplálkozás során kell felvenni. Ezek az esszenciális zsírsavak felelősek immunválaszunkért és megtisztítják érrendszerünket a koleszterintől és a lerakódásoktól.
A kendermag olajban található zsírsavak:
- Omega-3 19 %
- Omega-6 57 %
- Omega-9 12 %
- Palmitin 6 %
- Stearin 2 %
- Gamma-linolen 1,7 %
- Egyéb 2,3 %
Az Omega-3, Omega-6 zsírsav javíthatja a szív egészségét. A többszörösen telítetlen zsírsavaknak alapvető szerepük van az agy megfelelő működésében, a szaporodásban és az anyagcsere folyamatokban, továbbá segíthetenek fenntartani a bőr és a haj egészségét. Tanulmányok bizonyítják, hogy az Omega-3 zsírsavban gazdag étkezés elősegítheti a megfelelő koleszterinszint fenntartását.
Az Omega-9 zsírsav nem esszenciális zsírsav, ami azt jelenti, hogy az emberi test képes korlátozott mennyiségben előállítani. Csökkentheti az érfalak lerakódását, a vércukor szintet egyensúlyban tartja és segíthet helyreállítani az immunrendszert.
A GLA (gamma-linolén sav) egyike az esszenciális zsírsavak két fajtájának. Legalább olyan fontos szerepe van a szervezet számára, mint a vitaminoknak. Hatásos ízületi gyulladás, gyulladással járó rendellenességek, fekélyek gyógyíthatására. Az Egyesült Államokban és Európában ekcéma, valamint a menstruációs ciklussal együtt járó mellfájdalom kezelésére alkalmazták. A hatékony méregtelenítés és az eredményes fogyás alapfeltétele, hogy csökkentsük a kalória bevitelt, ugyanakkor enyhítsük az éhségérzetet. A kendermagolaj a gyomor falát vékony réteggel vonja be, így az üres gyomorban termelődő gyomorsav nem irritálja a gyomor nyálkahártyáját, ezáltal az éhségérzet csökken.