Barbara - Gluténmentes Lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz - 1000g
Gluténmentes, szójamentes lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz.
Összetevők: kukoricakeményítő, rizsliszt, kukoricaliszt, burgonyakeményítő, sűrítő anyagok (xantán gumi, guar-gumi), emulgeálószer (zsirsavak mono-és digliceridjei), cukorréparost.
Tápanyagtartalom 100 g termékben: Energia: 1551kJ/369kcal Zsír: 0,2g ebből telített zsír: 0,01g Szénhidrát: 89,5g ebből cukor: 0g Fehérje: 1,3g Só: 0,06g Receptek:
GLUTÉNMENTES KENYÉR: Hozzávalók: 25dkg Barbara lisztkeverék, 3,4 dl tej vagy 3,2 dl víz, 2dkg élesztő, 2 dkg kristálycukor, őrölt kömény, só. Kovászt készítünk: 2dkg élesztő, 2 dkg kristálycukrot, 2 evőkanál lisztet és 1 dl langyos (40C fokos) tejet (illetve vizet) kézi turmixgéppel csomómentesre keverünk, szobahőmérsékleten 15 percig kelesztünk. Összeállítjuk a tésztát: a megmaradt lisztben elkavarjuk a sót, őrölt köményt, ráöntjük az érett kovászt és a maradék tejet,ill. vizet, majd turmixgéppel csomómentesre keverjük (3-4 percig) , 10-15 percig kelesztjük. Pihentetés után kikent kenyérformába tesszük és 200C fokon 35-40 percig sütjük. (A teflonbevonatos formát nem szükséges kikenni.)A megsült kenyeret a formából kivéve hűtjük, 3-4 napig hűvös helyen tárolva fogyasztható.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Gluténmentes kenyérliszt |
---|---|
Súly: | 1 kg |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!