Biorganik Gluténmentes Bio Aszalt Füge 200g
Biorgranik Bio Aszalt füge 200 g
Finom és tápláló aszalt füge.
Széles vitamin- és ásványi anyagtartalom.
Biorgranik Bio Aszalt füge tápanyag tartalma 100 g-ban:
Energiaérték: | 1041 kJ / 249 kcal |
Zsír: | 0,93 g |
– amelyből telített zsírsavak: | 0,14 g |
Szénhidrát: | 63,87 g |
– amelyből cukor: | 47,92 g |
Fehérje: | 3,3 g |
Só: | 0,025 g |
Gluténmentes: Igen
A füge a Közép-Kelet és a Mediterráneum területén terjedt el leginkább, de hazánkban is megtalálható már ez a több, mint 7000 éves gyümölcs. Jótékony hatását már akkor felismerték, vallási rituálékban is használták.
Jelentőség, hatások:
Az aszalt füge a többi aszalt gyümölcshöz hasonlóan főleg szénhidrátot (cukrot) tartalmaz, kevés fehérjét és elenyésző mennyiségű zsírt. A rosttartalma segít a székrekedéses panaszok enyhítésében. Más gyümölcshöz képest kalcium tartalma jelentős. A fügében található antioxidánsok fontosak minden sejtünk működéséhez.
Tápanyagai a bőrön keresztül is hatásosak, maszkokat, krémeket, bőrradítokat készíthetünk nyers vagy aszalt füge felhasználásával.
Felhasználás:
Az aszalt füge önmagában is fogyasztható, mint desszert vagy csemege, de gyümölcssalátába (különösen egy téli gyümölcssalátába) is beleillik. Desszertek, energiaszeletek, müzlik, de akár főételek vagy köretek hozzávalója is lehet.
Összetevők: füge*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Bio: Igen
Tömeg: 200 g
Fűszeres gyümölcskenyér recept aszalt fügével
Hozzávalók:
- 1 és 1/2 csésze aszalt füge (kockákra vágva)
- 1 csésze aszalt sárgabarack (kockákra vágva)
- 1/2 csésze aszalt datolya (kockákra vágva)
- 1/2 csésze aszalt sárgadinnye (kockákra vágva)
- 1/2 csésze aszalt alma (kockákra vágva)
- 1/2 csésze aszalt szilva (kockákra vágva)
- 1/2 csésze mazsola
- 2 és 1/2 csésze liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/2 teáskanál só
- 1 csésze barna cukor
- 1 csésze víz
- 1/2 csésze olaj
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
1. Először melegítsd elő a sütőt 175°C-ra, és készítsd elő a kenyeret sütőedényt kivajazással vagy sütőpapírral.
2. Egy nagy tálban keverd össze az aszalt gyümölcsöket és a mazsolát.
3. Egy másik tálban vegyítsd össze a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, szegfűszeget és sót.
4. Egy kisebb lábasban melegítsd fel a vizet, majd add hozzá a barna cukrot, és keverd, amíg fel nem oldódik. Ezután hagyd kihűlni.
5. Az olajat, tojásokat és vanília kivonatot keverd össze egy másik tálban.
6. Most keverd hozzá a cukros vízet az olajos tojáskeverékhez, majd ezt az egészet add hozzá a lisztes keverékhez. Keverd addig, amíg egy homogén tészta keletkezik.
7. Végül keverd hozzá az aszalt gyümölcsöket a tésztához, majd öntsd az egészet a sütőedénybe.
8. Süsd a gyümölcskenyeret előmelegített sütőben körülbelül 45-55 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóra szúrtak tiszta kijön. Hagyd kihűlni, majd szeletelj és élvezd!
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Mindenmentes ételek |
---|---|
Súly: | 0.2 kg |
BIO: | Igen |
Gluténmentes: | Igen |
? Laktózmentes: | Igen |
Tojásmentes: | Igen |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!