Biorganik Gluténmentes Bio Csicseriborsó 5000g Vegasztro

Biorganik Gluténmentes Bio Csicseriborsó 5000g Vegasztro
Elérhetőség Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.11.26
Kód: BIOR-0039
15 000 Ft / db 300 Ft / 100 g
Biorganik Gluténmentes Bio Csicseriborsó 5000g Vegasztro
biorgranik bio csicseriborso5000g (1)
Ø Glutén Ø Laktóz Ø Tojás Prémium Bio Ø Tej Ø Szója Vegán Ø Adalék Ø Pálma

BIOrganik BIO Csicseriborsó 5000g Vegasztro

A hummusz és a falafel alapanyaga.

Magas fehérje- és rosttartalom.

Felhasználás előtt 10-12 órára áztassa be.

BIOrganik  BIO Csicseriborsó 5000g tápanyagtartalma 100 g termékben:

Energia 1 524 kJ/332 kcal
Zsír 23 g
- amelyből telített zsírsavak 3 g
Szénhidrát 27 g
- amelyből cukor 3 g
Rost 9 g
Fehérje 7 g
0,03 g

 

Általános tájékoztató a csicseriborsó ásványianyagtartalmáról:

Ásványi anyag Mennyiség 100 g-ban
Kálium (K) 875 mg
Kalcium (Ca) 49 mg
Magnézium (Mg) 48 mg
Vas (Fe) 2,89 mg
Cink (Zn) 1,53 mg
Réz (Cu) 0,6 mg
Mangán (Mn) 1,69 mg
Foszfor (P) 168 mg
Nátrium (Na) 24 mg
Szelén (Se) 3 µg

|

Ezek az értékek mutatják a csicseriborsó ásványi anyag tartalmát, ami fontos az egészséges étrendhez és a test megfelelő működéséhez. Táplálkozási szempontból a csicseriborsó gazdag forrása káliumnak, magnéziumnak és foszfornak.

Gluténmentes: Nem
Bio:Igen
Tömeg:5 000 g

A csicseriborsó vagy bagolyborsó egy Közép-Keletről származó hüvelyes. Fontos szerepet játszik a mediterráneum és India konyhaművészetében. Ebből készül például a nálunk is nagy népszerűségnek örvendő hummusz és a falafel is, de a csicseriborsó számos más ételhez is felhasználható.

Jelentőség, hatások:

A csicseriborsónak a többi hüvelyeshez hasonlóan magas a fehérjetartalma (20% körül) és rosttartalma is igen jelentős, ami hozzájárul az egészséges bélműködéshez, segít teltségérzetet kialakítani. Számos ásványi anyagot tartalmaz, például foszfort, kalciumot, magnéziumot, vasat és szelént. A csicseriborsót nem javasolt nyersen fogyasztani, mivel tartalmaz úgynevezett antinutritív anyagokat, amelyek gátolják más, hasznos anyagok felszívódását. Az antinutritív anyagok mennyisége áztatással, főzéssel/sütéssel csökkenthető. Ez a puffadást okozó faktorokra is érvényes.

Felhasználás: A csicseriborsót érdemes 10-12 órára beáztatni főzés előtt. Az előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc. Az áztatás akkor tekinthető hatásosnak, ha a borsószemet könnyedén szét tudja nyomni két ujja között. A csicseriborsót nemcsak hummusz és falafel készítéséhez használhatjuk. Készülhet belőle saláta, leves, curry és fogyasztható popcorn helyett, sütőben sütve. Az indiai fűszerek illenek hozzá leginkább.

Összetevők: csicseriborsó*

*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01

Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Nyers csicseriborsó pikáns humusz  recept:

- 1 csésze nyers csicseriborsó
- 1/4 csésze extra szűz olívaolaj
- 3 evőkanál tahini paszta (szezámmagkrém)
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1/4 csésze frissen facsart citromlé
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1/2 teáskanál cayenne bors vagy paprika (ízlés szerint)
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- Víz (opcionális, az állag beállításához)
- Friss petrezselyem vagy koriander (díszítéshez)
- Extra olívaolaj (díszítéshez)

Elkészítés:

1. A nyers csicseriborsót mossuk meg alaposan hideg vízzel, majd csepegtessük le.

2. Az összes hozzávalót (kivéve a díszítéshez szánt petrezselymet és extra olívaolajat) tegyük egy erős teljesítményű turmixgépbe vagy food processzorba.

3. Turmixoljuk vagy dolgozzuk a keveréket addig, amíg sima és krémes állagú lesz. Szükség esetén hozzáadhatunk egy kevés vizet a krémesebb állag eléréséhez.

4. Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint, majd keverjük jól össze.

5. Tálaláskor öntsünk a humusz tetejére extra olívaolajat és szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy korianderrel.

6. Tálaljuk friss zöldségekkel vagy pitával.

Ez a nyers csicseriborsó humusz egy ízletes és egészséges snack vagy előétel, amelyet friss, nyers hozzávalókból készíthetsz el. Jó étvágyat!

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Mindenmentes ételek
Súly: 5 kg
BIO: Igen
? Laktózmentes: Igen
Tojásmentes: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: