Biorganik Gluténmentes Bio Csicseriborsó liszt 250g
BIOrganik Gluténmentes BIO Csicseriborsó liszt 250g
Magas fehérje- és rosttartalom. Összetevők: csicseriborsóliszt*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
A csicseriborsó vagy bagolyborsó egy Közép-Keletről származó hüvelyes. Ebből készül például a nálunk is nagy népszerűségnek örvendő hummusz és a falafel is. A csicserborsóból készült liszt is egyre elterjedtebb alapanyag, ami nem meglepő, hiszen sütéshez, főzéshez, sűrítéshez, panírozáshoz egyaránt használható.
Jelentőség, hatások: A csicseriborsóliszt természetesen gluténmentes. A gabonalisztekhez képest magasabb a fehérje- és alacsonyabb a szénhidráttartalma. Rosttartalma is jelentős, amely hozzájárul az egészséges bélműködéshez, lassítja a szénhidrátok felszívódását és teltségérzetet okoz. A csicseriborsó és a belőle készült liszt is számos fontos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, például magnéziumot, vasat, szelént és jelentős mennyiségű folsavat is.
Felhasználás: A csicseriborsólisztnek nagyon jó a vízfelvevő képessége, sűrűbb, tapadósabb textúrájú masszát képez, mint az átlagos lisztek. Ennek a tulajdonságának köszönhetően fantasztikusan alkalmas a tojás helyettesítésére panírozáskor vagy vagdaltak készítésekor. Ironikus, de ha sütésről van szó, a csicseriborsólisztből habkönnyű tészta készíthető. A waffel ettől lesz tökéletes! Főzelékek, levesek sűrítésére is kiválóan alkalmas.
Gluténmentes.
Panírozáshoz kiváló
BIOrganik Gluténmentes BIO Csicseriborsó liszt 250g tápanyagtartalma 100 g-ban
Energia (kJ) | 1,518 kJ/ |
Zsír | 6,2 g |
Szénhidrát | 47,8 g |
Fehérje | 22 g |
Gluténmentes:Igen
Bio:Igen
Tömeg:250 g
Csicseriborsólisztes sós csirkecsíkok recept:
Hozzávalók:
- 2 csirke mellszín (kb. 450 g), vékony csíkokra vágva
- 1 csésze csicseriborsóliszt
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál paprika
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- 1/2 teáskanál hagymapor
- 1/2 teáskanál fekete bors
- 2 tojás
- Olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra és készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
2. A csirkecsíkokat sózd meg, majd hagyd őket állni, hogy a só beszívódjon.
3. Egy közepes méretű tálban keverd össze a csicseriborsólisztet, a paprikát, a fokhagyma- és hagymaport, valamint a fekete borsot.
4. Egy másik tálban verj fel két tojást.
5. Most kezdd el bevonni a sózott csirkecsíkokat: először mártsd be őket a felvert tojásba, majd forgasd meg a csicseriborsólisztes keverékben, hogy mindkét oldaluk be legyen borítva a lisztkeverékkel.
6. Helyezd a bevonatott csirkecsíkokat a sütőpapírral bélelt tepsire, majd locsold meg őket egy kis olajjal.
7. Süsd a csirkecsíkokat előmelegített sütőben 15-20 percig, vagy amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
8. Tálald a sós csirkecsíkokat sütőtökkel, húsmentes mártogatóssal vagy más kedvenc szószoddal.
Ez az egyszerű recept gyors és finom. A csicseriborsóliszt kiválóan alkalmas arra, hogy ropogós bevonatot készíts vele a csirkecsíkokhoz, és a lisztben rejlő tápanyagok is hozzájárulnak az étel tápértékéhez. Jó étvágyat!
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Gluténmentes egyéb lisztek |
---|---|
Súly: | 0.25 kg |
BIO: | Igen |
Gluténmentes: | Igen |
? Laktózmentes: | Igen |
Tojásmentes: | Igen |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!