Biorganik Gluténmentes Bio Csicseriborsó liszt 250g

Biorganik Gluténmentes Bio Csicseriborsó liszt 250g
Elérhetőség Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.11.25
Kód: BIOR-0037
1 090 Ft / db 436 Ft / 100 g
Biorganik Gluténmentes Bio Csicseriborsó liszt 250g
biorgranik bio csicseriborsoliszt250g
Ø Glutén Ø Laktóz Ø Tojás Prémium Bio Ø Tej Ø Szója Vegán Ø Adalék Ø Pálma

BIOrganik Gluténmentes BIO Csicseriborsó liszt 250g

Magas fehérje- és rosttartalom. Összetevők: csicseriborsóliszt*

*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01

Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

A csicseriborsó vagy bagolyborsó egy Közép-Keletről származó hüvelyes. Ebből készül például a nálunk is nagy népszerűségnek örvendő hummusz és a falafel is. A csicserborsóból készült liszt is egyre elterjedtebb alapanyag, ami nem meglepő, hiszen sütéshez, főzéshez, sűrítéshez, panírozáshoz egyaránt használható.

Jelentőség, hatások: A csicseriborsóliszt természetesen gluténmentes. A gabonalisztekhez képest magasabb a fehérje- és alacsonyabb a szénhidráttartalma. Rosttartalma is jelentős, amely hozzájárul az egészséges bélműködéshez, lassítja a szénhidrátok felszívódását és teltségérzetet okoz. A csicseriborsó és a belőle készült liszt is számos fontos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, például magnéziumot, vasat, szelént és jelentős mennyiségű folsavat is.

Felhasználás: A csicseriborsólisztnek nagyon jó a vízfelvevő képessége, sűrűbb, tapadósabb textúrájú masszát képez, mint az átlagos lisztek. Ennek a tulajdonságának köszönhetően fantasztikusan alkalmas a tojás helyettesítésére panírozáskor vagy vagdaltak készítésekor. Ironikus, de ha sütésről van szó, a csicseriborsólisztből habkönnyű tészta készíthető. A waffel ettől lesz tökéletes! Főzelékek, levesek sűrítésére is kiválóan alkalmas.

Gluténmentes.

Panírozáshoz kiváló

BIOrganik Gluténmentes BIO Csicseriborsó liszt 250g tápanyagtartalma 100 g-ban

Energia (kJ) 1,518 kJ/
Zsír 6,2 g
Szénhidrát 47,8 g
Fehérje 22 g

Gluténmentes:Igen
Bio:Igen
Tömeg:250 g

Csicseriborsólisztes sós csirkecsíkok recept:

Hozzávalók:

- 2 csirke mellszín (kb. 450 g), vékony csíkokra vágva
- 1 csésze csicseriborsóliszt
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál paprika
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- 1/2 teáskanál hagymapor
- 1/2 teáskanál fekete bors
- 2 tojás
- Olaj a sütéshez

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra és készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.

2. A csirkecsíkokat sózd meg, majd hagyd őket állni, hogy a só beszívódjon.

3. Egy közepes méretű tálban keverd össze a csicseriborsólisztet, a paprikát, a fokhagyma- és hagymaport, valamint a fekete borsot.

4. Egy másik tálban verj fel két tojást.

5. Most kezdd el bevonni a sózott csirkecsíkokat: először mártsd be őket a felvert tojásba, majd forgasd meg a csicseriborsólisztes keverékben, hogy mindkét oldaluk be legyen borítva a lisztkeverékkel.

6. Helyezd a bevonatott csirkecsíkokat a sütőpapírral bélelt tepsire, majd locsold meg őket egy kis olajjal.

7. Süsd a csirkecsíkokat előmelegített sütőben 15-20 percig, vagy amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

8. Tálald a sós csirkecsíkokat sütőtökkel, húsmentes mártogatóssal vagy más kedvenc szószoddal.

Ez az egyszerű recept gyors és finom. A csicseriborsóliszt kiválóan alkalmas arra, hogy ropogós bevonatot készíts vele a csirkecsíkokhoz, és a lisztben rejlő tápanyagok is hozzájárulnak az étel tápértékéhez. Jó étvágyat!

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Gluténmentes egyéb lisztek
Súly: 0.25 kg
BIO: Igen
Gluténmentes: Igen
? Laktózmentes: Igen
Tojásmentes: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Hasonló termékek

dw csicseriborsoliszt 500g
Ø Glutén Ø Laktóz Bio Ø Tej Ø Szója Vegán Ø Adalék Ø Pálma
1 290 Ft

Csicseriborsóliszt, amely kiváló ropogós panírt képez a sült ételeken!

Kód: DIAW-0062