Biorganik Gluténmentes Bio Kókuszliszt 500g

Biorganik Gluténmentes Bio Kókuszliszt 500g
Elérhetőség Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.11.25
Kód: BIOR-0029
1 200 Ft / db 240 Ft / 100 g
Biorganik Gluténmentes Bio Kókuszliszt 500g
biorgranik bio kokuszliszt500g
Ø Glutén Ø Laktóz Ø Tojás Prémium Bio Ø Tej Ø Szója Vegán Ø Adalék Ø Pálma

BIOrganik Gluténmentes BIO Kókuszliszt 500g

Összetevők: kókuszliszt*

*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01

Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Jelentőség, hatások:

Más lisztekhez képest a kókuszlisztnek alacsony a szénhidrát és magas a fehérje-, zsír- és rosttartalma, ezért cukorbetegeknek és alacsony szénhidráttartalmú diétát követőknek ajánlott. Emellett a kókuszliszt nem tartalmaz glutént, tehát arra érzékenyek is fogyaszthatják.

Az ásványi anyagok közül magnézium tartalma jelentős, de ezen kívül többek között tartalmaz vasat és szelént is.

Felhasználás:

Kókuszliszt sokféleképpen felhasználható, beleértve süteményeket, kekszeket és kenyereket is. Azonban fontos tudni, hogy különbözhet más lisztektől.

Kókuszlisztnek kiváló vízmegkötő képessége van, így több folyadékra van szüksége a receptekben. A kész ételek általában kissé szárazabbak lehetnek, ezért ajánlott más lisztekkel keverni.

A csomósodás elkerülése érdekében érdemes kókuszlisztet átszitálni előzetesen.

Ezért először is érdemes kísérletezni a kókuszliszttel, és fokozatosan megtanulni, hogyan használható fel az elkészült ételek megfelelő állagának eléréséhez.

BIOrganik Gluténmentes BIO Kókuszliszt tápanyagtartalma 100 g-ban:

Energia (kJ) 1451 kJ/354 kcal
Zsír 19,5 g
- Telített zsírsavak 15 g
Szénhidrát 17 g
- Cukor 13,6 g
Fehérje 20,5 g
0,08 g

Diabetikus Kókuszlisztes Muffin

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze kókuszliszt
  • 1/4 csésze eritrit (cukorpótló)
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 4 nagy tojás
  • 1/2 csésze mandulatej
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/4 csésze olvasztott kókuszolaj
  • 1 csésze aprított dió (vagy más diófélék)

Elkészítés:

  1. Keverd össze a kókuszlisztet, eritritet, sütőport, majd add hozzá a nedves hozzávalókat, és keverd jól össze.

  2. Töltsd muffinformákba a tésztát.

  3. Süsd 180°C-on kb. 20-25 percig.

Ez az egyszerű muffin recept diabetikusoknak is megfelelő, mivel alacsony a szénhidráttartalma és cukormentes.

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási ország: Sri Lanka

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Bio
Súly: 0.5 kg
BIO: Igen
Gluténmentes: Igen
? Laktózmentes: Igen
Tojásmentes: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: