Biorganik Gluténmentes Bio Kukoricadara 500g
BIOrganik Gluténmentes BIO Kukoricadara 500g
Durva szemű kukoricaőrlemény, bio kukoricából.
Összetevők: kukorica*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
A kukorica az egyik legősibb gabonánk. Közép-Amerikából származik, ahol az őslakosok rengeteg módon hasznosították. A kukoricadara a kukorica magjának lisztnél durvább őrleménye, amely széleskörűen felhasználható.
Jelentőség, hatások: A kukoricadara leginkább szénhidrátban (keményítőben) gazdag, de tartalmaz jelentős mennyiségű fehérjét is. Rosttartalma magas, ami segít leküzdeni a székrekedéses panaszokat. Ezen kívül B-vitamin tartalma is említésre méltó.
Felhasználás: A kukoricadara széleskörűen felhasználható. Semleges íze miatt édesen és sósan is fogyasztható. Készülhet belőle kása, puliszka, polenta, pizzatészta, desszert, levesbetét és panírozáshoz, töltelékek készítéséhez is használható.
BIOrganik Gluténmentes BIO Kukoricadara tápanyagtartalom 100 g-ban:
Energiaérték (kJ) | 1588 kJ/383 kcal |
Zsír | 1,3 g |
Szénhidrát | 84 g |
Fehérje | 7,8 g |
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Házilag készített Kukoricadarás Corn Dogok (virsli)
Hozzávalók:
- 8 hot dog kolbász
- 8 hurkapálcika
- 1 csésze kukoricadara
- 1 csésze liszt
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1 tojás
- 1 csésze tej
- Olaj a sütéshez (pl. napraforgóolaj)
Elkészítés:
-
Melegítsd elő az olajat egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Használj elegendő olajat, hogy a corn dogokat teljesen befedje.
-
Helyezz egy hurkapálcikát a hot dogba, majd döntsd be őket a serpenyőben lévő meleg olajba. Hagyd őket süljék, amíg aranybarnák lesznek (kb. 3-5 perc).
-
Közben készítsd el a kukoricadará tésztát. Egy tálban keverd össze a kukoricadarát, lisztet, cukrot, sütőport és sót.
-
Adj hozzá egy tojást és a tejet a száraz hozzávalókhoz, majd keverd jól össze.
-
Amikor a hot dogok készen vannak, húzd ki őket az olajból, és szúrd rájuk a fakanalat. A fakanalat használj úgy, mintha fogantyúk lennének.
-
Mártogasd a hot dogokat a kukoricadará tésztában, amíg jól be vannak fedve.
-
Ismételd meg a munkafolyamatot minden hot doggal.
-
Süssd a kukoricadará bevonatú hot dogokat az olajban újra, amíg a tészta aranybarna és ropogós lesz (kb. 2-3 perc).
-
Húzd ki a corn dogokat az olajból, és szárítsd meg őket papírtörlőn.
-
Tálald a corn dogokat ketchuppal, mustárral vagy más kedvenc mártogatóssal.
Ez a házilag készített kukoricadará corn dog recept egy finom és szórakoztató étel, különösen gyerekek számára. Jó étvágyat!
Származási ország: Szlovákia.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Gluténmentes kukoricadarák |
---|---|
Súly: | 0.5 kg |
BIO: | Igen |
Gluténmentes: | Igen |
? Laktózmentes: | Igen |
Tojásmentes: | Igen |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!