Biorganik Gluténmentes Bio Mazsola 500g
BIOrganik Gluténmentes BIO Mazsola 500g
Bio mazsolaszőlőből.
Nagy energiatartalmú, apró gyümölcs.
BIOrganik Gluténmentes BIO Mazsola tápanyagtartalma 100 g-ban:
Energia | 1358 kJ / 325 kcal |
Zsír | 0,5 g |
Szénhidrát | 75 g |
Fehérje | 3 g |
Fűszeres mazsolás gyümölcskenyér recept
Hozzávalók:
- 1 és 1/2 csésze liszt
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/2 csésze vaj (puha)
- 1 csésze világos nádcukor
- 2 nagy tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1/4 csésze tej
- 1 és 1/2 csésze keverék mazsola (mazsola és sultán mazsola)
- 1 csésze apróra vágott diók vagy diószeletek (opcionális)
Elkészítés:
-
Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra, és készíts elő egy kenhető kenyérformát.
-
Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, fahéjat és szegfűszeget. Tedd félre.
-
Egy másik tálban verd fel a puha vajat és a világos nádcukrot, amíg krémes és selymes lesz.
-
Adj hozzá tojásokat és vanília kivonatot a vajas keverékhez, majd keverd jól össze.
-
Lassan keverd hozzá a száraz összetevőket a nedves keverékhez, felváltva a tejjel.
-
Add hozzá a mazsolát és a diókat (ha használsz), majd keverd be őket a tésztába.
-
Öntsd a kész tésztát a kenhető kenyérformába.
-
Süsd a gyümölcskenyeret 60-70 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóra szúrt tiszta jön ki belőle.
-
Hagyd kihűlni a kenyérformában néhány percig, majd tedd a kenyeret egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
-
Szeleteld fel és élvezd a gyümölcskenyeret!
Ez a gyümölcskenyér recept mazsolával egy kellemesen fűszeres és édes sütemény, amely tökéletes reggeli vagy délutáni csemege lehet. Jó étvágyat!
Gluténmentes:Igen
Bio: Igen
Tömeg: 500 g
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Bio |
---|---|
Súly: | 0.5 kg |
BIO: | Igen |
Gluténmentes: | Igen |
? Laktózmentes: | Igen |
Tojásmentes: | Igen |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!