Biorganik Gluténmentes Bio Puffasztott Amarant 100g

Biorganik Gluténmentes Bio Puffasztott Amarant 100g
Elérhetőség Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.11.25
Kód: BIOR-0017
890 Ft / db 890 Ft / 100 g
Biorganik Gluténmentes Bio Puffasztott Amarant 100g
BIOrganik Gluténmentes BIO Puffasztott Amarant 100g
Ø Glutén Ø Laktóz Ø Tojás Prémium Bio Ø Tej Ø Szója Vegán Ø Adalék Ø Pálma

BIOrganik Gluténmentes BIO Puffasztott Amarant 100g

Kimagasló a fehérje- és zsírtartalma. Dél-Amerikából származó álgabona, amelyet már többezer évvel ezelőtt is ismertek és termesztettek, de csak cc. 40 éve figyeltek fel kimagasló beltartalmi értékeire.

Az amarant nem tartalmaz glutént, így az arra érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.

Jelentőség, hatások:

Az amarant szénhidráttartalma alacsonyabb, fehérje- és zsírtartalma pedig magasabb, mint a legtöbb gabonának és álgabonának. Fehérje összetétele kedvező, az esszenciális aminosavak közül lizint tartalmaz nagy mennyiségben, ami a többi gabona mellett különlegessé és hasznossá teszi. A zsírsavak közül a többszörösen telítetlenek dominálnak.

Rosttartalma magas, ami segíti az emésztést és lassítja a szénhidrátok vércukorszint-emelő hatását, illetve székrekedés esetén is kedvező hatású.

Az amarant vastartalma kiemelkedő a gabonák közül. E mellett kalcium, magnézium és cink tartalma is figyelemreméltó.

Kevésbé kedvező, hogy az amarant tartalmaz néhány úgynevezett antinutritív anyagot, amelyek gátolják néhány értékes tápanyag emésztését és hasznosulását. Ilyen például az oxálsav és a fitinsav, amelyek a kalcium és a foszfor felszívódásának szabnak gátat.

Felhasználás:

Fogyaszthatjuk müzlibe keverve vagy készíthetünk belőle süteményt, kekszet, energiaszeletet. Panírozáshoz, töltelékek készítéséhez is használható.

 

BIOrganik Gluténmentes BIO Puffasztott Amaránt tápanyagtartalma 100 g-ban:

Energia: 1678 kJ / 398 kcal
Zsír: 8,8 g
– amelyből telített zsírsavak: 2,5 g
Szénhidrát: 62 g
– amelyből cukor: 1,5 g
Fehérje: 14,6 g
Só: 0,05 g

 

Természetesen, itt van egy egyszerű amarántos müzli recept:

Hozzávalók:

- 1 csésze puffasztott amaránt
- 1 csésze zabpehely
- 1/2 csésze mandula vagy dió (vágva)
- 1/2 csésze aszalt gyümölcsök (pl. szultán mazsola, vörösáfonya, áfonya)
- 1/4 csésze méz vagy juharszirup
- 2 evőkanál kókuszzsír vagy olívaolaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- Egy csipet só
- Friss gyümölcsök (pl. banán vagy eper, díszítéshez)

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra (350°F).

2. Egy nagy tálban keverd össze a puffasztott amaránt, zabpelyhet, vágott mandulát vagy diót, és aszalt gyümölcsöket.

3. Egy kis lábasban melegítsd fel a mézet vagy juharszirupot, kókuszzsírt vagy olívaolajat, vanília kivonatot, és egy csipet sót. Keverd össze, amíg a keverék sima.

4. Öntsd az összekevert nedvességet a száraz hozzávalókhoz, majd jól keverd össze, hogy minden jól ellepjen.

5. Öntsd a müzlit egy sütőpapírral bélelt tepsire.

6. Süsd a müzlit 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára sül, időnként keverd meg, hogy egyenletesen piruljon.

7. Hagyd hűlni a müzlit a tepsiben, majd tedd át egy légmentesen záródó tárolóedénybe.

8. Tálald friss gyümölcsökkel és tejtermékekkel (pl. joghurt vagy növényi tej), vagy akár magában is.

Ez az amarántos müzli recept egy ropogós és ízletes reggeli vagy nassolnivaló lehet, és a különleges összetevőknek köszönhetően gazdag tápanyagokban is. Jó étvágyat!

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!

 

 

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Gluténmentes gabona/álgabona
Súly: 0.1 kg
BIO: Igen
Gluténmentes: Igen
? Laktózmentes: Igen
Tojásmentes: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: