Biorganik Gluténmentes Bio Puffasztott Quinoa 200g
BIOrganik Gluténmentes BIO Puffasztott Quinoa 200g
Gluténérzékenyek is fogyaszthatják, fehérjetartalma magas.
Könnyen emészthető. A quinoa Dél-Amerikából származó növény, amely nem tartozik a gabonák közé, de felhasználása és beltartalmi értéke hasonló. Az inkák a gabonák anyjaként tisztelték és nemcsak étkezési célra, hanem szertartásokhoz is felhasználták a quinoát, majd a hódítók érkezése után szinte teljesen megszűnt a termelés és csak az elmúlt pár évtizedben kezdték el újra felfedezni. A quinoa magjait egy különleges, szaponin nevű anyag borítja, amely arra a célra szolgál, hogy távol tartsa a rovarokat és a madarakat (természetes védekezés). Ennek a védőrétegnek kissé kesernyés az íze, ezért felhasználás előtt érdemes alaposan megmosni a szemeket.
Jelentőség, hatások:
- Ásványi anyagok: Gazdag magnéziumban, vasban, foszforban, mangánban és rézben.
- Vitaminok: B-vitaminok (például B1, B2, B3, B6) és E-vitamin.
- A quinoa fehérjetartalma magas és ezek aminosav összetétele is kedvező, gazdag esszenciális aminosavakban, mint a metionin, lizin és cisztin. A rostok jótékonyan hatnak a bélműködésre, segítenek legyőzni a székrekedéses panaszokat.
Cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciásoknak, fogyókúrázóknak, szív- és érrendszeri problémákkal küzdőknek, illetve migrénes és emésztési panaszos betegeknek is érdemes beillesztenie a quinoát az étrendjükbe. Mivel a quinoa nem tartalmaz glutént, a gluténmentes diétában is van helye.
Felhasználás:
Fogyaszthatjuk müzlibe keverve vagy készíthetünk belőle süteményt, kekszet, energiaszeletet.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1597 kJ / 378 kcal
Zsír: 4,7 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,8 g
Szénhidrát: 71,6 g
- amelyből cukor: 1,4 g
Fehérje: 9,9 g
Só: 0,01 g
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Németország
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Mindenmentes ételek |
---|---|
Súly: | 0.2 kg |
BIO: | Igen |
Gluténmentes: | Igen |
? Laktózmentes: | Igen |
Tojásmentes: | Igen |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!