Biorganik Gluténmentes Bio Vörös Lencse 5000g Vegasztro
BIOrganik Gluténmentes BIO Vörös Lencse 5000g Vegasztro
Nagyon gyorsan megfő.
Magas rost- és fehérjetartalom. A vegán konyha egyik elengedhetetlen alapanyaga a vörös lencse, amely eredetileg a Földközi-tenger vidékéről származik, de Ázsiától kezdve egészen Észak-Amerikáig teret hódított magának, hiszen nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, illetve remek növényi fehérjeforrás.
Jelentőség, hatások: A vörös lencse magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik, segítve a teltségérzet kialakulását és a testsúly csökkentését. Gazdag vasban és fitonutriensekben, amelyek támogathatják az egészséget és a betegségek megelőzését. Az antinutritív anyagok mennyiségét beáztatással vagy hosszabb főzéssel csökkenthetjük.
Felhasználás: A vörös lencse nagyon gyorsan megfő, attól függően, hogy krémként vagy egészben szeretnénk felhasználni, 10-15 perc a főzési ideje. Nem kell beáztatni főzés előtt, csak átmosni. A vörös lencse fogyasztható levesként, köretként, főzelékként, készíthető belőle fasírt, töltelék, pástétom és saláta része is lehet.
Összetevők: vörös lencse*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
BIOrganik Gluténmentes BIO Vörös Lencse 5000g Vegasztro tápanyagtartalma 100 g-ban:
Energia | 334 kJ / 79,9 kcal |
Zsír | 0,4 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0,07 g |
Szénhidrát | 14,5 g |
- amelyből cukor | 2,4 g |
Rost | 7,9 g |
Fehérje | 7,6 g |
Só | 0,003 g |
A vörös lencse átlagos ásványi anyag tartalma:
Vas | 7,5 mg |
Kálium | 677 mg |
Kalcium | 20 mg |
Magnézium | 24 mg |
Foszfor | 138 mg |
Cink | 1,3 mg |
Réz | 0,291 mg |
Mangán | 0,339 mg |
Vörös Lencseleves Recept
Hozzávalók:
- 1 csésze vörös lencse
- 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 sárgarépa, apró kockákra vágva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt kurkuma
- 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
- 6 csésze zöldségalaplé (vagy víz)
- Só és bors ízlés szerint
- Friss citromlé (opcionális, a tálaláshoz)
- Friss petrezselyem vagy koriander levél (opcionális, a tálaláshoz)
Elkészítés:
1. Mossa meg alaposan a vörös lencsét hideg víz alatt, majd szűrje le.
2. Egy nagy lábasban hevítse fel az olívaolajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd pároljuk 2-3 percig, amíg az hagyma puha és áttetsző nem lesz.
3. Adjuk hozzá a kockára vágott sárgarépát, és főzzük további 2-3 percig.
4. Keverje hozzá az őrölt köményt, kurkumát és pirospaprikát. Főzzük további 1-2 percig, amíg a fűszerek illatossá válnak.
5. Öntse hozzá a zöldségalaplevet (vagy vizet) a lábasba, majd adjuk hozzá az átmosott vörös lencsét.
6. Hozza felforrásig, majd csökkentse a hőt, és főzze alacsony lángon fedő alatt 20-25 percig, vagy amíg a lencse és a zöldségek puha nem lesznek.
7. Használjon botmixert a leves elkészítéséhez, amíg sima és krémes nem lesz. Ha túl sűrűnek találja, adjon hozzá némi vizet az állag korrigálásához.
8. Ízlés szerint sózza és borsozza.
9. Tálaláskor adjon hozzá friss citromlevet (opcionális), és szórja meg friss petrezselyem- vagy korianderlevéllel.
Jó étvágyat!
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Törökország.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Gluténmentes magvak |
---|---|
Súly: | 5 kg |
BIO: | Igen |
Gluténmentes: | Igen |
? Laktózmentes: | Igen |
Tojásmentes: | Igen |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!