Biorganik Gluténmentes Hajdinakása 200 g
BIOrganik Gluténmentes Hajdinakása 200 g
Ízesítettlen, bio hajdinakása, adalékanyag - és gluténmentes.
A hajdina eredetileg nem tartozik a gabonafélék közé (a keserűfűfélék családjába tartozik), de mégis nagyon hasonló, mint külalakra, mint beltartalmi értékre és a felhasználási lehetőségek tekintetében is.
A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a hajdinához és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a hajdinában természetes formában megtalálható, a kásában is benne van. Így már nem csak köretként, hanem reggelire is fogyaszthatsz rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gabonát!
Elkészítés: a kását alaposan keverje el forró vízzel vagy rizsitallal 1-2 perc után fogyasztásra kész. Natúr, zöldséges vagy gyümölcsös kásákhoz, levesek és szószok sűrítésére is felhasználható.
Összetevők: extrudált hajdina*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból.
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
BIOrganik Gluténmentes Hajdinakása Tápanyagtartalom 100 g-ban:
Energiaérték | 1425 kJ / 340 kcal |
Zsír | 1,7 g |
- telített zsírsavak | 0,3 g |
Szénhidrát | 71 g |
- cukor | 0,4 g |
Fehérje | 9,1 g |
Só | 0,005 g |
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Magyarország
Hajdinakása mézzel és dióval
Hozzávalók:
- 1 csésze hajdinakása
- 2,5 csésze víz
- 2 evőkanál méz (vagy ízlés szerint)
- Fél csésze apróra tört dió
- Friss vagy aszalt gyümölcsök ízlés szerint (pl. áfonya vagy sárgabarack)
Elkészítés:
- Keverd össze a kását a mézzel és hozzávalókkal és kellemes langyos állapotban fogyaszd.
Ez a hajdinakása egy finom és tápláló reggeli vagy uzsonna lehet. A méz édesíti, a dió ad hozzá textúrát és egy kis krémességet, míg a gyümölcsök frissességet kölcsönöznek. Jó étvágyat!
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Gluténmentes kása |
---|---|
Súly: | 0.2 kg |
BIO: | Igen |
Gluténmentes: | Igen |
? Laktózmentes: | Igen |
Tojásmentes: | Igen |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!