Biorganik Gluténmentes Tamari (Szójaszósz) 250 ml
Bio tamari szósz, a japán konyha gluténmentes ételízesítője.
Összetevők: szójabab* (46,5%), víz, só
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Természetes módon fermetált. A japán "tamari" szó a "tamaru" szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik. Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljes értékű szójababból gyűjtenek össze a miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítésre használják) előállítása során. A fő különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő. Ma, modern technológiákkal a következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal oltják be. A tartályokban 6 hónapig érlelődik a készítmény, mielőtt lefejnék, pasztörizálnák és kiszerelnék.
Felhasználása: ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek fűszerezéséhez.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 301 kJ / 72 Kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 8 g
- amelyből cukor: 0,7 g
Fehérje: 9,7 g
Só: 15,5 g
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó! Felnyitás után hűtve tárolandó, 0-10°C-on.
Származási ország: Kína.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Mindenmentes ételek |
---|---|
Súly: | 0.25 kg |
BIO: | Igen |
Gluténmentes: | Igen |
? Laktózmentes: | Igen |
Tojásmentes: | Igen |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!