Biorganik Gluténmentes Zabpehely 2500 g Vegasztro

Biorganik Gluténmentes Zabpehely 2500 g Vegasztro
Elérhetőség Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.11.27
Kód: BIOR-0056
6 490 Ft / db 260 Ft / 100 g
Biorganik Gluténmentes Zabpehely 2500 g Vegasztro
BIOrganik Gluténmentes Zabpehely 2500 g Vegasztro
Ø Glutén Ø Laktóz Ø Tojás Prémium Gazdaságos Bio Ø Tej Ø Szója Vegán Ø Adalék Ø Pálma

BIOrganik Gluténmentes Zabpehely 2500 g Vegasztro

 

Az egészséges reggeli alappillére, teljesértékű gabona.

Rosttartalma magas. A zab egy rendkívül értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal. Belső értékeit a pelyhesítés után is megőrzi. Egyszerűen elkészíthető és széleskörűen felhasználható, így nem kérdéses, miért vált és maradt az egyik legkedveltebb reggeli fogás az angolszász területeken és az sem meglepő, hogy az elmúlt években hazánkban is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. Egyszerűen nem lehet megunni!

A zabpelyhet gondosan válogatott, egész zabszemekből állítják elő. Nevével ellentétben valójában nem pelyhesítik, hanem gőzöléssel, majd lapítással állítják elő, így a zabpehelyben minden értékes tápanyag benne marad és a többi gabonapehellyel ellentétben nem emeli meg gyorsan a vércukorszintet.

Érdekesség: Az Amerikai Egyesült Állomokban október 29.-ét Nemzeti Zabkása Napnak (National Oatmeal Day) nevezték ki, hogy ezzel is felhívják az emberek figyelmét a kedvenc reggeli ételük kedvező egészségügyi hatásaira. 

Felhasználás: Leggyakrabban kásaként fogyasztják és szinte mindenkinek megvan a saját legkedveltebb, leggyorsabb, legegyszerűbb, legkevesebb mosatlannal járó módszere és ízesítése. Egy adag kb. 25-30g zabpehelynek felel meg, amit másfél-kétszeres mennyiségű vízben vagy növényi tejben 5-10 perc alatt folyamatos kevergetés mellett készre főzünk. A másik legegyszerűbb módszer, ha éjszakára beáztatjuk ugyanennyi folyadékban és reggel átmelegítjük. Az ízesítésnek csak a képzeletünk szabhat határt, elkészíthető édesen, sósan, aszalt vagy friss gyümölccsel, kókuszchipsszel, karob porral, de natúran is fogyasztható.

A zabpelyhet gyakran használják még sütemények, kekszek készítéséhez, de beáztatva fasírtba, töltelékekbe is keverhető és panírozásra is alkalmas.

BIOrganik Gluténmentes Zabpehely 2500 tápanyagtartalma 100 g termékben:

Energiaérték 1566 kJ / 372 Kcal
Zsír 7 g
- telített zsírsavak 1,3 g
Szénhidrát 59,1 g
- cukrok 1,1 g
Fehérje 13 g
0,03 g

 

A zabpehely átlagos ásványianyag tartalma:

Kalcium Körülbelül 50 mg
Vas Körülbelül 4,7 mg
Magnézium Körülbelül 138 mg
Foszfor Körülbelül 410 mg
Kálium Körülbelül 355 mg
Cink Körülbelül 2,68 mg
Réz Körülbelül 0,63 mg
Mangán Körülbelül 3,63 mg
Szelén Körülbelül 1,3 µg

 

Összetevők: zabpehely*

Zabpehely előnyei röviden:

  • Lassan emeli a vércukorszintet, így cukorbetegek is fogyaszthatják.
  • Rendkívül magas rosttartalom, amely elősegíti az emésztést és csökkenti a vastagbélrák kockázatát.
  • Béta-glükán tartalma csökkenti a vér koleszterinszintjét.
  • Segít a teltségérzet növelésében, ideális fogyókúra esetén.
  • Hozzájárulhat a vérnyomás csökkentéséhez.
  • Tartalmaz antioxidánsokat, amelyek a bőr egészségét is javíthatják.
  • Nem tartalmaz glutént, de gluténérzékenyeknek figyelni kell a szennyeződésre.

Diabetikus Zabpelyhes Süti Recept

Hozzávalók:

  • 1 és 1/2 bögre (kb. 150 g) cukormentes zabpehely
  • 1/2 bögre (kb. 60 g) mandulaliszt
  • 1/4 bögre (kb. 25 g) darált dió vagy mandula
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • Egy csipet só
  • 1 tojás vagy 1/4 bögre (kb. 60 ml) tojáspótló (pl. almaecet vagy joghurt)
  • 1/4 bögre (kb. 60 ml) cukormentes édesítőszer (pl. eritrit vagy sztevia)
  • 1/4 bögre (kb. 60 ml) olívaolaj vagy kókuszolaj
  • 1 tk vanília kivonat
  • Egy marék cukormentes csokidarabok vagy mazsola (opcionális)

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (körülbelül 350°F).

  2. Egy közepes tálban keverd össze a cukormentes zabpelyhet, mandulalisztet, darált diót, sütőport, őrölt fahéjat és a sót.

  3. Egy másik tálban verd fel a tojást (vagy használj tojáspótlót), majd keverd hozzá az édesítőszert, olívaolajat és vanília kivonatot.

  4. Lassan add hozzá a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, és alaposan keverd össze.

  5. Opcionálisan, keverj hozzá egy marék cukormentes csokidarabokat vagy mazsolát a tésztához.

  6. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazd ki a tésztát, majd lapítsd le egyenletesen.

  7. Süsd 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára sül.

  8. Hagyd kihűlni, majd szeleteld fel.

Ez a diabetikus zabpelyhes süti finom és egészséges alternatívája a hagyományos süteményeknek, mivel alacsony a cukor- és szénhidráttartalma. Ne feledd azonban, hogy mindig konzultálj egészségügyi szakemberrel vagy dietetikussal, mielőtt jelentős változtatásokat vezetnél be az étrendedben, különösen, ha cukorbetegséggel élő vagy.

*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból

Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!

 

 

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Gluténmentes pehely
Súly: 2.5 kg
BIO: Igen
Gluténmentes: Igen
? Laktózmentes: Igen
Tojásmentes: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: