Biorganik Zabpehely 2500 g
BIOrganik Zabpehely 2500 g
Az egészséges reggeli alappillére, teljes értékű gabona. Az egyik legtöbbet használt és az európai konyhába általában legjobban beilleszthető gabonaféle.
Rosttartalma magas. A zab egy rendkívül értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal. Belső értékeit a pelyhesítés után is megőrzi. Egyszerűen elkészíthető és széleskörűen felhasználható.
BIOrganik Zabpehely 2500 tápanyagtartalma 100 g termékben:
Energiaérték | 1540kJ / 367 Kcal |
Zsír | 8,4 g |
- telített zsírsavak | 1,3 g |
Szénhidrát | 56,1 g |
- cukrok | 1,1 g |
Fehérje | 12,1 g |
Só | 0,03 g |
A zabpehely átlagos ásványianyag tartalma:
Kalcium | Körülbelül 50 mg |
Vas | Körülbelül 4,7 mg |
Magnézium | Körülbelül 138 mg |
Foszfor | Körülbelül 410 mg |
Kálium | Körülbelül 355 mg |
Cink | Körülbelül 2,68 mg |
Réz | Körülbelül 0,63 mg |
Mangán | Körülbelül 3,63 mg |
Szelén | Körülbelül 1,3 µg |
Zabpelyhes Flapjack recept:
Hozzávalók:
- 250 g zabpehely
- 125 g vaj vagy margarin
- 125 g barna cukor
- 2 evőkanál méz
- Opcionális: mazsola, apróra vágott dió vagy magvak
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
2. Egy nagy lábasban olvaszd fel a vajat vagy margarint közepes lángon.
3. Add hozzá a barna cukrot és mézet, majd keverd addig, amíg minden összeolvad és egyenletes masszát kapunk.
4. Vegyél le a tűzről, majd keverd hozzá a zabpelyhet és a válaszott extra összetevőket (pl., mazsolát vagy apróra vágott diót).
5. Az elkészült masszát terítsd egyenletesen a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd nyomkodd össze egy lapos kanállal.
6. Süsd 20-25 percig, vagy amíg a flapjack aranybarnára sül, majd hagyd hűlni a tepsiben.
7. Amikor kihűlt, vágd négyzetekre vagy téglalap alakú szeletekre, majd szolgáld fel és élvezd!
Ez a zabpelyhes flapjack recept egyszerű és finom, tökéletes nasiként vagy reggeli opcióként. A mazsola vagy dióval való variálás különösen finom lehet. Jó étvágyat!
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Bio |
---|---|
Súly: | 2.5 kg |
BIO: | Igen |
? Laktózmentes: | Igen |
Tojásmentes: | Igen |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!