Nettó tömeg: 1 kg
Felhasználás: Általános otthoni felhasználásra
Összetevők
rizsliszt, kukoricakeményítő, sárga lenmagliszt, sűrítőanyag: útifűmaghéj, hidroxipropil-metilcellulóz, gumiarábikum, xantán gumi, konjak gumi; mandulaliszt, tápióka keményítő, élelmi rost: bambusz, cikória, alma; napraforgófehérje, borsófehérje
Allergén
mandula
Átlagos tápértékadatok 100 g termékben
energia: 1433 kJ / 341 kcal
zsír: 6,3 g
amelyből telített zsírsavak: 0,6 g
szénhidrát: 52 g
amelyből cukrok: 1,5 g
rost: 17 g
fehérje: 11 g
só: 0,17 g
Nyomokban tojást, földimogyorót és szóját tartalmazhat.
Tárolás és felbontás után: Napfénytől védett, száraz, hűvös helyen 21°C alatt.
Recept ötlet:
Gluténmentes sajtos burgonyás ropi
- 333 g Gluténmentes Universal lisztkeverék -CH
- 280 g sütőmargarin
- 75 g burgonyapehely
- 22 g só
- 251 g víz
- 19 g élesztő
- 150 g laktózmentes reszelt sajt
Ízlés szerint: + 75 g napraforgó mag
Az összetevőket egynemű tésztává gyúrjuk, 2 órát hűtőben pihentetjük. Nyújtás után egész tojással a tészta tetejét lekenjük, tetszőleges magokkal vagy sajttal megszórjuk, vékony csíkokra vágjuk. 190 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.